“De plannen” voor Carrefour België : tweede OR

08/02/2018 - 12u

TRANSFORMATIEPLAN: EERSTE REEKS ANTWOORDEN ACHTER DE RUG!

We hebben opnieuw samengezeten met de directie van Carrefour rond het transformatieplan. In de informatieronden waarin we nu zitten, is het de bedoeling om vragen te stellen en antwoorden te krijgen; onderhandelen (of “wat kunnen we voor wie regelen”) is pas in een latere fase: dit zal zeker niet voor maart zijn.

Er kwam antwoord op 9 vragen van de 150. Antwoorden zorgen voor meer vragen, dus hebben we gevraagd volgende keer alle antwoorden per mail te krijgen, zodat we op basis daarvan vragen kunnen stellen en meer antwoorden aan jullie kunnen bezorgen.

ENKELE BELANGRIJKE ITEMS

  • Voor de Markets zijn er geen negatieve gevolgen.

  • De sluitingen van Genk en Belle-Ile’s zijn getimed voor het einde van het jaar; voor de andere onderwerpen is er nog geen datum geprikt.

  • De 19 niet rendabele Hypers in dalende lijn zijn : Ans, Genk, Bergen, Brugge, Zemst, Westerlo, Haine ST P, Belle-Ille, Diest, Kuringen, Turnhout, Gosselies, Wepion, ST Eloois, Jambes, Flemalle, Soignies, Tienen en Fléron.

  • Polyactiviteit (uitgezonderd beenhouwers, bakkers en patissiers) :

De winkelactiviteit zal in 3 grote groepen verdeeld worden food (2) en non-food inclusief kassahostessen, die zowel rayon als kassa zullen doen. Uurroosters tot 6 weken op voorhand en eventueel contractverhoging zou de compensatie zijn. De groepen worden geleid door 2 commerciële managers en een manager klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor uurroosters en organisatie.

Deze 2 groepen bestaan uit de manager metiers, assistent Front Office, ass Back Office, medewerkers affichage.

De bestellingen Drive zullen door de PGC/PLS voorbereid worden.

De polyvalente ploegen van nu komen dus te vervallen aangezien ‘iedereen’ in één v d 2 grote polyvalente ploegen zal zitten.

“Het is momenteel nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de eventuele selectiecriteria of over een timing.” Juist omdat dit een enorm groot onderwerp is, zijn niet alle vragen erover behandeld geweest.

Voor ACLVB is het belangrijk dat iedereen een degelijke job kan blijven uitoefenen en dat wanneer een functie er anders uitziet, de persoon in kwestie wordt opgeleid en niet dat deze plots niet meer zou voldoen.

Volgende keer komen we naar je terug met meer vragen en antwoorden.

Zit je zelf nog met een vraag? Stel ze aan je ACLVB-afgevaardigde en wij geven ze door aan de directie!

Ter info: vandaag, 08/02 bezoeken sommige bonden Belle-Ile en Genk. Wij van de ACLVB zullen hier niet bij zijn, omdat we een vergadering hebben met jullie collega-mandatarissen. Op die manier kunnen ze jullie zo snel mogelijk in de winkels antwoord geven op al jullie vragen. Alvast bedankt voor het begrip.

Ondertussen kan je steeds terecht bij je lokale ACLVB-mandataris of in onze zones: je vindt altijd een ACLVB-secretariaat bij jou in de buurt op http://www.aclvb.be/nl/secretariaten/provincies.

De ACLVB-ploegen van Carrefour.

Nog vragen ?

Nog vragen?

Neem dan gerust contact op met je ACLVB-secretariaat.

Download

Download

Download de flash

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart