Carrefour: potje breken, is potje betalen !

26/01/2018 - 19u

De eerste minister en de ministers van werk ontmoetten vandaag op de Lambermont 1 een delegatie van de vakbonden. Zij uitten hun bekommernis om de werknemers van de sector.
De Liberale Vakbond stelde zo snel mogelijk meer concrete informatie in plaats van mysterieuze informatie te willen krijgen over het plan. De ACLVB verklaarde ook haar tijd te willen nemen om te onderhandelen en gaf twee duidelijke boodschappen aan de regering mee:

  • Tref nu eens maatregelen aan het adres van bedrijven die collectieve ontslagen doorvoeren zonder dat het bedrijf in moeilijkheden verkeert.
  • De ACLVB wil ook niet dat bedrijven als Carrefour nu economisch onnodige collectieve ontslagen doorvoeren, om even later flexijobbers binnen te loodsen.

De Liberale Vakbond verwacht dat de regering hier concreet werk van maakt. Met de vinger wijzen is niet genoeg. Het is voor de ACLVB meer dan ooit duidelijk dat de multinationals maar al te graag fiscale en andere voordelen opstrijken, maar in ruil hiervoor hun maatschappelijke verantwoordelijkheid niet opnemen. Potje breken, is potje betalen!

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart