banner-week-mobiliteit.jpg

ACLVB-voorstellen in het kader van de Week van de Mobiliteit

16/09/2021 - 15u

Vandaag start de Week van de Mobiliteit!

  • Werknemers die zich op een duurzame manier naar het werk verplaatsen -per fiets, te voet of met het openbaar vervoer- zouden kunnen genieten van een belastingvermindering van 100 euro op jaarbasis.
  • Er zouden geen specifieke voorwaarden worden opgelegd voor wie met het openbaar vervoer komt, bij de fietsers en voetgangers zou er een minimale hoeveelheid aan verplaatsingen per fiets op jaarbasis moeten bereikt worden, afhankelijk van de afstand tot het werk.
  • Op die manier wordt rekening gehouden met de impact van weersomstandigheden en de fysieke belasting van de verplaatsing.

Wie meer dan 10 km van het werk woont en minimaal 90 % van de woon-werkverplaatsingen per fiets aflegt of wie meer dan 20 km van het werk woont en meer dan 80 % van de woon-werkverplaatsingen aflegt zou bovendien recht hebben op een bijkomende bonus van 50 euro!

Uiteraard moet dit gepaard gaan met investeringen in het openbaar vervoer en in onze transportinfrastructuur én met meer samenhang tussen de mobiliteitsplannen van de verschillende beleidsniveaus in ons land!
 

Ontdek al onze voorstellen op www.aclvb.be/nl/mobiliteit!

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart