banner-blokker_0.jpg

Blokker Holding ruimt verder op: bang afwachten voor werknemers Leen Bakker en Bart Smit

17/05/2017 - 13u

'Alles moet de deur uit'-actie bij Blokker Holding. Nadat eerder dit jaar werd aangekondigd dat een derde van de 190 Blokker-winkels in ons land zouden gesloten worden, doet het Nederlandse winkelconcern nu ook de zusterketens, onder meer Leen Bakker, Bart Smit, Big Bazar en Intertoys, van de hand. Zo'n 1.900 jobs in België en Nederland zijn daardoor mogelijk in gevaar. De vakbonden kregen het nieuws gisteren te horen.

"Geen complete verrassing", reageert Eric Vuchelen, Bestendig Secretaris ACLVB. "We zegden het al geruime tijd: Blokker heeft talloze jaren nagelaten te investeren in winkels, personeel en het hele internetgebeuren. Het heeft daardoor de bal volledig misgeslagen, alle waarschuwingen van de werknemersafgevaardigden ten spijt. Zeer jammer dat het personeel daar nu moet voor opdraaien."

Blokker Holding wil de ketens naar eigen zeggen integraal verkopen, inclusief personeel. Vraag is nog maar of daarvoor gegadigden zullen opdagen. De concurrentie ligt ver voorop en heeft al langer ingezet op een toekomstgericht commercieel model en op e-commerce.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart