Discriminatie op het werk: het is gauw gebeurd

02/10/2017 - 11u

Discriminatie op het werk zit soms in een klein hoekje. Een ongepaste opmerking, een niet-zo-grappig grapje … Het is gauw gebeurd. Ook op het werk is dat zo. Tussen werkgever en werknemer, maar evengoed tussen werknemers onderling. Discriminatie verschijnt in vele vormen, maar telkens vindt het een oorsprong in een ongevoeligheid of een gebrek aan inlevingsvermogen in andere mensen.

De Vlaamse regering en de sociale partners hebben een bewustmakingscampagne rond het thema opgezet. Aan de hand van campagneposters die je op het werk kan ophangen, advertenties in kranten, filmpjes op social media en een radiocampagne zeggen we samen: "Discriminatie, in eender welke vorm, is voor ons onaanvaardbaar!"
 

Ook bij jou op het werk: neen tegen racisme

Maak mee het verschil door collega’s die zich laten verleiden tot ongepaste uitspraken, te wijzen op hun fout. Dat kan vriendelijk of, naargelang de ernst, op een kordate manier. Zolang je het maar niet aan jou laat voorbijgaan. Want voor je het weet, gaat het van kwaad naar erger.
 

Meer weten?

Je vindt het campagnemateriaal en informatie rond discriminatie op www.hetisgauwgebeurd.be. Of contacteer de ACLVB-loopbaanconsulent in je regio.

Ben je getuige of slachtoffer van discriminatie en wil je dat aangeven? Vul dan het meldingsformulier discriminatie op de website van ACLVB in. Een loopbaanconsulent zal je contacteren om je verder te helpen.

Meer inlichtingen vind je ook in de folder ‘Discriminatie en psychosociale risico’s op het werk’ van ACLVB.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart