Een rechtvaardig Europa voor werknemers!

21/05/2019 - 09u

14de EVV-Congres: een belangrijke week in het vooruitzicht voor de Europese vakbonden

Wenen vormt deze week het epicentrum van de Europese vakbondswerking. Van dinsdag 21 tot vrijdag 24 mei komen meer dan zeshonderd leden en leiders van negentig vakbonden uit heel Europa samen voor het 14de Congres van het Europese Vakverbond (EVV).

Op de vooravond van de Europese verkiezingen zal “Een rechtvaardig Europa voor werknemers” centraal staan op dit Congres, met speciale aandacht voor democratie en sociale rechtvaardigheid, rechtvaardige (digitale en milieu) transities en kwaliteitsvol werk met hogere lonen.

Deze samenkomst biedt de leden van het Europees Vakverbond, waar ook de ACLVB deel van uitmaakt, de kans om de doelstellingen en plannen voor de organisatie gedurende de komende vier jaar aan te nemen. Ook zal het nieuw EVV-team worden verkozen dat zal instaan voor de uitvoering van deze plannen.

Onder leiding van voorzitter Mario Coppens zal de ACLVB deze week sterk aanwezig zijn om jullie stem binnen de Europese vakbondswerking te laten horen. Ook beide nationaal secretarissen Sabine Slegers en Olivier Valentin en algemeen adviseur Hugo Engelen zullen ter plaatse zijn om de ACLVB te vertegenwoordigen.
 

Jongeren bijten de spits af

Het EVV-Congres gaat pas op dinsdag officieel van start, maar op maandag 20 mei schoten de jonge vakbondsleden al enthousiast uit de startblokken. Jongeren uit heel Europa kwamen samen om duidelijk te maken dat ook de jeugd zich engageert voor betere werknemersrechten. Onder het thema “Jong, digitaal en georganiseerd” waren ook twee jongeren van de ACLVB aanwezig bij de debatten over de platformeconomie en digitalisering en om zich te engageren voor de toekomst van de vakbonden.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart