Tweede wereldvrouwenconferentie van het Internationaal Vakverbond

19/11/2013 - 10u

Van 19 tot 21 november wordt in Dakar de tweede wereldvrouwenconferentie van het Internationaal Vakverbond (IVV) georganiseerd. De ACLVB wordt vertegenwoordigd door Sabine Slegers, Nationaal Secretaris en Vera dos Santos Costa van het Internationaal Departement.
Deze week komen 300 vakbondsvertegenwoordigers uit 100 landen samen in Dakar (Senegal) om te analyseren welke invloed de wereldwijde werkgelegenheidscrisis heeft op vrouwen, te kijken hoe de werkneemsters de krachten beter kunnen bundelen en om de grote lijnen uit te tekenen van de internationale syndicale acties die moeten worden gevoerd om de werkzekerheid van vrouwen te verbeteren, hun lonen te verhogen en hun levens- en arbeidsomstandigheden te verbeteren terwijl de wereldeconomie zeer onstabiel blijft.

Het programma http://www.ituc-csi.org/programme-of-the-conference-13947?lang=en heeft vooral betrekking op de manier waarop men in contact kan komen met de meest kwetsbare en uitgebuite vrouwen zoals dienstbodes of vrouwen die thuis werken en op de manieren om hen overal ter wereld te verenigen. Tijdens de conferentie zal ook worden gesproken over de promotie van vrouwen naar directiefuncties in overeenstemming met de campagne "Count Us In!" en de mentorprogramma's om jongere vrouwen te helpen.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart