banner-ivv-2023.jpg

Het 5de IVV Congres is geopend, en eerst namen de vrouwen het woord!

18/11/2022 - 09u

Op 16 november, een dag voor de officiële opening van het 5de IVV-wereldcongres, vond de 4de wereldvrouwenconferentie plaats. De 4de wereldvrouwenconferentie vraagt aandacht voor een nieuw sociale contract gefundeerd in gelijkheid en gelijkwaardigheid.

Een presentatie van het uitkomstdocument werd gegeven, gevolgd door een bespreking van de volgende 7 thematische aspecten:

  • Bouwen aan een zorgeconomie
  • Uitroeiing van gendergerelateerd geweld en intimidatie in de wereld van werk,
  • Handhaving van gendergelijkheid en inclusie voor vrede en democratie
  • Realiseren van gelijk loon voor gelijkwaardig werk
  • Op weg naar universele genderbewuste sociale beschermingssystemen
  • Zorgen voor een gendertransformatieve rechtvaardige transitie
  • Gelijke toegang tot de ontwikkeling van vaardigheden, training en levenslang leren

De Vrouwenconferentie werd afgesloten met een aantal conclusies en een weg vooruit, wat van belang is voor alle vrouwelijke werknemers in de verschillende continenten van de wereld. Als voorzitster van de PERC (Pan-European Regional Organisation) Vrouwencomité had Sabine Slegers, Nationaal Secretaris van de ACLVB de eer om namens de Europese regio hun prioritaire elementen te presenteren.

Op donderdag 17 november werd het 5de IVV Congres officieel geopend door de uittredende algemeen secretaris Sharan Burrow en de president Ayuba Wabba. Ze overlopen de thema’s die in de komende dagen zullen worden besproken onder de noemer van de ontwerp congres verklaringsoproep tot een nieuw sociaal contract. Hiernaast gaf ook de uittredende directeur-generaal van de IAO, Guy Ryder een boodschap van het belang van vakbondseenheid en solidariteit.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart