banner-vl-reg.jpg

Vlaams Regionaal Comité van de ACLVB kiest nieuwe Vlaams Gewestsecretaris

24/11/2016 - 15u

Een 350-tal ACLVB-afgevaardigden verkozen vandaag op een Vlaams Regionaal Comité in Brugge, Gert Truyens tot nieuwe Vlaams Gewestsecretaris. Het Vlaams Regionaal Comité kiest of herbevestigt een Gewestsecretaris voor een mandaat van vier jaren. Gert Truyens volgt hiermee Hugo Engelen op die sinds 2007 aan het hoofd van de Vlaamse Regionale staat. Hugo Engelen blijft lid van het Uitvoerend Comité en dit in de functie van Algemeen Adviseur.

De ACLVB heeft een Vlaamse, Brusselse en Waalse Regionale. De Regionales van de ACLVB zijn bevoegd voor de materies die grondwettelijk worden toegewezen aan de Gewesten. De Vlaamse regionale omvat de zones van het Vlaams Gewest. Gert Truyens wordt nu verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van de Vlaamse Regionale en zal samen met de nieuwe Adjunct-Gewestsecretaris Thierry Vuchelen, de ACLVB verder op de kaart zetten in Vlaanderen.

Met Gert Truyens (48) komt er opnieuw iemand aan het hoofd van de Vlaamse Regionale van de ACLVB die gepokt en gemazeld is binnen het Vlaams sociaal overleg en de Liberale Vakbond zelf. Voorheen was Gert Truyens immers Adjunct-Gewestsecretaris en verantwoordelijk voor de syndicale werking en de opvolging van het arbeidsmarktbeleid in Vlaanderen. Als voormalig Bestendig Secretaris, Zonesecretaris en jarenlang lid van het Nationaal Bureau, heeft Gert Truyens eveneens een stevige ervaring opgebouwd op het vlak van het algemeen beleid en de dienstverlening van de ACLVB.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart