banner-artikel-banken.jpg

Morgen, óók een ochtendspits op zondag?

25/08/2015 - 14u

De KBC-directie wil 7 op 7 dagen de deuren openen via haar Regionale Adviescentra.
 

Een primeur in de banksector!

Is het uit noodzaak of is het een publiciteitsstunt? Indien uitgevoerd zal dit idee ongetwijfeld uitbreiding vinden over de hele banksector, kwestie van concurrentieel te blijven.

De Liberale Vakbond heeft, pragmatisch zoals we zijn, veel begrip opgebracht voor die verregaande klantvriendelijkheid van de KBC-directie (gaan mee in het verhaal van uitbreiding laatavonden en hele zaterdagen voor deze advies-centra), zonder de belangen van de medewerkers uit het oog te verliezen. ACLVB is bereid extra inspanningen te leveren als het erop zou aankomen om bijvoorbeeld arbeidsplaatsen te redden maar niet ten koste van alles.
 

Werken op zondag is en blijft voor ons een onoverkomelijk struikelpunt!

Werken op de “Dag des Heren” is voor ons een brug te ver, zeker in de banksector. Een rustdag op zondag is toch niet onredelijk. Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan gezin en vrienden, om er eens tussenuit te kunnen en te ontsnappen aan de stress. De hoge werkdruk van een job in de bank tijdens de week, én zaterdagen én avonden, jagen de statistieken van psychosociale klachten en aandoeningen nu al de hoogte in.
 

Onze voorouders hebben meer dan een eeuw geleden hard gestreden om de zaterdagsrust te bekomen!

Nu vechten we voor de zondag! En laten ze nu vooral niet afkomen met zondagwerk op vrijwillige basis. Dit is geen voluntariaat maar chantage: ofwel aanvaard je te werken op zondag ofwel ben je niet ‘betrokken’! En als de directie bepaalt welke functies moeten verdwijnen: meer van datzelfde, werken op zondag of buiten! ACLVB zal zich niet laten chanteren met het argument: toegeven of we gaan outsourcen. Dit is onrechtvaardig, onaanvaardbaar en getuigt van slechte wil van de werkgevers.
 

Voor de Liberale Vakbond staat er te veel op het spel en daar kunnen we niet mee leven

Wij doen niet mee aan dit spel van opbod, dit onverantwoord gedrag laten we aan anderen over!!! Een ding is zeker: een brede visie op lange termijn is hier noodzakelijk. Sommige potjes laat je beter gesloten . Laat hier het deksel aub op de doos van Pandora. Zodra je met zondagswerk begint in de banksector open je die doos…

Het zal zeker niet de Liberale Vakbond zijn die dat doet. In jullie belang!
 

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart