UNI: 15 juni, Internationale dag van de Gerechtigheid voor Schoonmaak- en Beveiligingspersoneel

15/06/2018 - 09u

Het werk van de werknemers en werkneemsters in de schoonmaak en veiligheid is vaak moeilijk maar tegelijkertijd zo broodnodig! De arbeidswereld en de collectiviteit in het algemeen kunnen niet zonder. Toch wordt dit soort werk dikwijls onderbetaald, weinig gerespecteerd en wordt dit personeel vaak geïsoleerd. Deze mensen voelen zich ook dikwijls onzichtbaar.

We kennen allemaal verhalen over geweld, seksuele intimidatie en pesten op de werkplek. Onlangs heeft de # Metoo-beweging ook soortgelijke problemen in de filmindustrie aangekaart, maar we weten dat deze dingen niet alleen met beroemdheden gebeuren. Onder onze leden zijn er dagelijks slachtoffers van dergelijk respectloos gedrag!

Daarom eist UNI Onderhouds- en Beveiligingsdiensten op deze 15 juni RESPECT en veilige werkplekken voor schoonmakers en beveiligingspersoneel. De organisatie wilt dat hun werk wordt erkend en naar waarde wordt geschat en dat ze fatsoenlijk worden betaald. Ze willen waardig werk, werkzekerheid en betere arbeidsomstandigheden voor de werknemers en werkneemsters in de schoonmaak en veiligheid over de hele wereld.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart