banner-sportsdirect.jpg

Sportsdirect: Directievoorstel is misselijkmakend

26/09/2017 - 10u

Na de vergadering van donderdag 21 september stelden de vakbonden het akkoord voor aan het personeel op vrijdag. Het personeel meende dat het hier niet meer of niet minder dan om een ‘lokmiddel’ ging. Het voorstel voor een sociaal plan heeft enkel betrekking op 2018 en gaat niet verder dan dat. Dit is behoorlijk verontrustend voor het personeel dat zaterdag 23 september reeds ontevreden reageerde met de sluiting van 22 winkels.

De directie weigerde volledig het voorstel van het personeel met betrekking tot de vertrekvoorwaarden en legde hen eenvoudigweg hun eisen op. De directie wil een nieuwe commerciële strategie in de plaats stellen die op middellange en lange termijn in een duurzame groei voorziet voor de aandeelhouders.

De ACLVB vraagt zich af wat er gaat gebeuren met het personeel dat overgeplaatst zou worden na de sluiting van 3 of 4 winkels in 2018. Dit is eigenlijk nooit gezien. Sommige winkels gaan te maken krijgen met verscheidene store managers, assistant store managers, verkopers,… Het personeel heeft op die manier geen enkel groeiperspectief, er is een risico op spanningen tussen collega’s, het betekent het einde van extra uren en daling van koopkracht. Bovendien betekenen de kosten van dit personeel, dat er bovenop komt, een risico voor de winstgevendheid van die winkels waardoor er opnieuw andere sluitingen kunnen volgen.

De ACLVB heeft geen kristallen bol en heeft nog minder vertrouwen in een directie die niets wil communiceren. Op 25 september stuurde de Liberale Vakbond hen nog een mail, maar ze blijven hun kop in het zand steken. Een antwoord op onze vragen blijft nog steeds uit en het lijkt erop dat de directie niets meer wil te maken hebben met haar eigen personeel.

Om de sociale vrede te bewaren, zou de directie er beter aan doen terug rond tafel te gaan zitten en de onderhandelingen voort te zetten.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart