Nationale betoging non-profit 13 juni 2023

09/06/2023 - 14u

Onze job is top! Maar we zijn op. Hoog tijd voor een globaal toekomstplan voor de Non-Profit sectoren. Door een zorgwekkend gebrek aan personeel én een structurele onderfinanciering van de non-profitsectoren gaat de dienstverlening aan de bevolking gevaarlijk achteruit.  

De bevoegde ministers Vandenbroucke en Crevits toonden na de grote betoging van 31 januari ll. wel begrip… maar ze hebben geen mandaat, noch een budget om een toekomstplan te realiseren. Het is duidelijk dat de regeringen willen wachten tot na de verkiezingen van 2024. Dit is onaanvaardbaar. De toekomst start NU!

Wij willen geen sluiting van ziekenhuisafdelingen en rusthuizen,… wachtlijsten in kinderopvang en jeugdhulp moeten worden weggewerkt,… wij willen geen gefragmenteerde, overhaaste en ontmenselijkte zorg...
 

Op zoek naar collega's

Een toekomstplan voor zorg en welzijn begint met een fameuze extra inspanning om nieuwe werknemers aan te trekken. Geen eenvoudige klus in een periode waar de tekorten op de arbeidsmarkt zich manifesteren in diverse sectoren. Een toekomstplan moet dan ook inzetten op meerdere pistes die toelaten de werkdruk te verlagen en die werken in de verschillende sectoren opnieuw sexy maakt. Jobs moeten financieel aantrekkelijk zijn en blijven. De werkdruk moet omlaag , met een beter evenwicht komen tussen werken en vrije tijd, met respect voor afgesproken uurroosters. Werken in de sector moet gedurende de volledige carrière werkbaar blijven. We kunnen geenkwaliteitsvolle dienstverlening blijven garanderen met steeds minder personeel. Er moet een cultuur van werkbare dienstverlening komen ipv van minimale dienstverlening met uitgeperste werknemers
 

Onderneem actie... en snel!

De vicieuze cirkel moet dringend gebroken worden. Investeer in de sectoren van zorg, welzijn, sociale economie, en cultuur. Sectoren en werknemers die een essentiële rol spelen  in onze samenleving.

We willen:

  • werkbare en aantrekkelijke jobs met gemotiveerde werknemers die blijven.
  • waardige en competitieve salarissen.
  • respect voor onze uurroosters én onze vrije tijd.
  • een werkbare eindeloopbaan en een waardig pensioeninkomen.
  • als volwaardige partners in het sociaal overleg mee onze toekomst bepalen.

Dat is de boodschap van de duizenden werknemers die (helaas) steeds opnieuw de politiek wakker moeten schudden.
 

Nationale betoging Non-Profit op dinsdag 13 juni.

  • Samenkomst 10u : Koning Albert Il-laan (Noordstation Brussel)
  • Start betoging: 10:30 uur
  • Parcours : Noord-Zuid
Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart