Coronacrisis: maaltijdcheques, ecocheques, cadeaubonnen, sport/cultuurbonnen langer geldig

09/04/2020 - 11u

Door de gezondheidscrisis sinds 13 maart 2020 zijn enorm veel winkels moeten overgaan tot tijdelijke sluiting.

Dat betekent dat een aantal maaltijdcheques, ecocheques, cadeau-, sport- en cultuurbonnen niet kunnen worden opgebruikt binnen de voorziene geldigheidsduur. De Nationale Arbeidsraad bracht een unaniem advies uit om de geldigheidsduur van alle papieren en elektronische cheques en bonnen die in maart, april, mei en juni 2020 verlopen, met 6 maanden te verlengen.

Voor de maaltijdcheques, ecocheques en geschenkbonnen begint de verlenging van de geldigheidsduur te lopen vanaf de vervaldatum.

De sport- en cultuurbonnen hebben een welbepaalde geldigheidsduur van 15 maanden, aangezien ze geldig zijn van 1 juli tot en met 30 september van het daaropvolgende jaar. De Nationale Arbeidsraad vraagt daarom de geldigheid van de bonnen die op 30 september 2020 verlopen, te verlengen tot en met 31 december 2020.

Dat is uitstekend nieuws voor alle begunstigden van deze cheques. Hun koopkracht, die eventueel al was aangetast door deze crisis, kan nu toch deels gevrijwaard worden. Ook voor de handelaars is dit een goede zaak.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart