Samenleving maakt komaf met armoede

20/02/2019 - 09u

Op 16 februari werd de aftrap gegeven van de campagne #komafmetarmoede. Meer dan 300 mensen uit alle hoeken van Vlaanderen en uit verschillende verenigingen en organisaties zijn samengekomen in Brussel om eindelijk “komaf met armoede” te maken. Als partner van de organisator, Decenniumdoelen, was de ACLVB uiteraard ook aanwezig.

10 jaar armoedig beleid leidt vandaag tot meer armoede en meer kinderarmoede: 1 op 5 Belgen leeft in armoede, 1 op 3 Belgen leeft onder de dreiging van het einde van de maand, 1 op 5 gezinnen leeft in energiearmoede, 1 op 7 kinderen worden in Vlaanderen in armoede geboren, de voedselbanken breken elk jaar een record, het aantal wachtenden voor een sociale woning blijft veel te hoog,…

10 jaar armoedig beleid heeft de kloof tussen rijk en arm vergroot waardoor er nu nood is aan een moedig beleid, een beleid dat van armoede een prioriteit maakt.

Bij de start van de campagne werden de 7 prioriteiten voorgesteld waarna de zaal de top 3 heeft gekozen:

  • Vervangingsinkomens en bijstandsuitkeringen optrekken tot boven de Europese armoedegrens;
  • Meer kwaliteitsvolle en betaalbare woningen en een duurzaam en eerlijk energiebeleid;
  • Een sterke solidaire verplichte ziekteverzekering die een brede bescherming voor allen biedt.

Met deze 3 topprioriteiten zal er de komende maanden door Decenniumdoelen campagne gevoerd worden waarbij deze organisatie en haar partners politieke moed vragen in de strijd tegen armoede en ongelijkheid.

Meer informatie vind je terug op www.komafmetarmoede.be

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart