banner-pensioenkrant.jpg

Vragen over je pensioen?

20/03/2018 - 15u

Is het pensioenbedrag in België voldoende om van te leven? Tot wanneer zal ik moeten werken? En wat als ik een zwaar beroep uitoefen?

Je zit met heel wat vragen over je pensioen, zeker sinds de opeenvolgende pensioenhervormingen. De ACLVB, het ACV en het ABVV willen die vragen niet uit de weg gaan. Samen hebben we een krant samengesteld, die we momenteel volop verspreiden.

We maken je wegwijs in de wettelijke pensioenen, de financiering ervan, de zogenaamde gelijkgestelde periodes, de plannen voor een pensioen met punten, de erkenning van zware beroepen, de bedreigingen voor de openbare diensten. Kortom, we proberen orde te scheppen in de chaos.

Deel deze krant met je vrienden en kennissen en laat je stem horen. Want de toekomst van de pensioenen is ook jouw toekomst!

Betere pensioenen zijn mogelijk! Het gaat immers om keuzes. Wij kiezen voor solidariteit!

Meer weten?

Gisteren werd aan het station te Vilvoorde de pensioenkrant van ACLVB, ABVV en ACV uitgedeeld door o.a. de drie voorzitters : Mario Coppens, Rudy De Leeuw en Marc Leemans.

Met deze actie willen de drie vakbonden een antwoord bieden op de vele vragen over de pensioenen. De lezer krijgt in deze krant de oplossingen voor een beter pensioenstelsel, zodat iedereen op een waardige manier oud kan worden.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart