banner-voedingswinkels.jpg

Eindelijk erkenning voor de werknemers in de voedingswinkels

05/11/2020 - 13u

Woensdagavond, heeft een akkoord het levenslicht gezien voor de voedingswinkels, PC 202 en de hypermarkten Carrefour.
Naast een verstrenging en een verduidelijking van de veiligheids- en sanitaire maatregelen in de winkels (alleen winkelen, verplichte caddie, schoonmaken van de lokalen, desinfectie, klantenstroom, extra personeel, ...) werd er onderhandeld over een bonus van vijfhonderd euro, die in de onderneming kan worden geoptimaliseerd. Dit als financiële compensatie, met name voor de inspanningen van de werknemers tijdens de tweede golf van Covid en in het kader van de periodes van sterke verkopen op het einde van het jaar.

Uiteraard zullen we ervoor zorgen dat de CPBW’s (comités), net als in het verleden, hun rol ten volle kunnen spelen en dagelijks toezicht kunnen houden op de naleving van de overeengekomen maatregelen. We zullen er ook voor zorgen dat de werklast onder controle blijft.

Dit was een noodzakelijke stap voor de erkenning van het werk dat de tienduizenden werknemers in de handel tijdens de 8 maanden van de Covid-crisis hebben verricht! Deze overeenkomst zal het met name mogelijk maken om de financiële compensatie die in bepaalde bedrijven in het voorjaar in het kader van de eerste golf zijn overeengekomen, te verlengen.

Deze overeenkomst zal het met name mogelijk maken om de financiële compensatie die in bepaalde bedrijven in het voorjaar in het kader van de eerste golf zijn overeengekomen, te verlengen.

Een bittere smaak in de mond toch.... nog niets op tafel voor de werknemers in de niet-voeding. We zullen niet nalaten hun eisen in de komende dagen en weken te verhogen (geen inkomensverlies - salaris en eindejaarspremie - als gevolg van de door de covid opgelegde sluitingen en de daaruit voortvloeiende tijdelijke werkloosheid).

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart