New Deal voor de Non-Profit

09/06/2020 - 09u

Tijd voor een globaal investeringsplan voor Non Profit!

Voor de ACLVB is een fundamenteel ander beleid met echte structurele investeringen, meer respect en erkenning voor het personeel absoluut noodzakelijk.

We vergeten de inspanningen van veel werknemers tijdens de CORONA-crisis niet. Er valt veel te zeggen over het verleden en de evaluatie van wat mis liep tijdens deze crisis. Laat ons vooral bouwen aan een nieuwe en betere toekomst!


Investeringen zijn nodig!

De ACLVB eist dat het applaus en de steunbetuigingen worden omgezet in een coherent en structureel investeringsbeleid, tot stand gebracht in overleg tussen de regering en sociale partners van de non-profitsectoren. Een globaal investeringsplan is niet alleen belangrijk voor alle werknemers, maar komt ten goede van de hele bevolking.

  • Investeer in bijkomende jobs
  • Investeer in voldoende instroom en opleiding van personeel
  • Investeer in veilige werkomstandigheden
  • Investeer in betere loon-en arbeidsvoorwaarden voor alle werknemers

De Federale Regering heeft intussen de onderhandelingen met de sociale partners opgestart rond deze 4 grote werven. Aan de Vlaamse regering wordt eenzelfde inspanning gevraagd. Wij rekenen op een positief signaal!
 

Symbolische acties op 18 juni

Ter ondersteuning van dit overleg roepen we alvast op om op 18 juni 2020, op symbolische wijze, en met respect voor de veiligheidsmaatregelen, deel te nemen aan zichtbaarheidsacties die de vakbondsmilitanten in jouw organisatie kunnen opstarten.
 

Willen jullie je actie wat meer in de verf zetten?

Deel enkele foto’s, filmpjes,… door ze naar onze facebookpagina te sturen.

Zijn er geen lokale acties of wil je gewoon onze boodschap ondersteunen? Gebruik dan ons nieuw kader op je profielfoto.


Wij kiezen voor het overleg!

Als ACLVB kiezen we resoluut voor het overleg.

We zullen zien of de politieke bewustwording ook daadwerkelijk leidt tot resultaat. Het is een kwestie van de juiste keuze maken en de budgetten te voorzien voor een nieuwe start. Als de antwoorden te mager blijven, zullen we niet aarzelen om verder te gaan dan symbolische acties. Jullie verdienen beter!

Nog vragen?

Neem dan gerust contact op met je ACLVB-secretariaat.


Facebookpagina

https://www.facebook.com/aclvbnonprofit/

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart