Gehandicaptensector : eerst voldoende veiligheid voor personeel en bewoners, dan pas geleidelijk aan bezoek!

17/04/2020 - 09u

Eerst voldoende veiligheid voor personeel en bewoners, dan pas geleidelijk aan bezoek!

Voor ACLVB is het ondenkbaar dat bezoek toegelaten wordt in de verschillende instellingen voor mensen met een beperking. Sinds het begin van de crisis kampten alle instellingen met serieuze tekorten aan beschermingsmaterialen en stond de sector steevast op het einde van de rij bij de verdeling ervan. Het personeel en de bewoners lopen hierdoor al weken een enorm verhoogd risico. Ook het testen van personeel was nog niet aan de orde. Zonder de minste zekerheid bezoek toelaten is om problemen vragen.  

In een situatie van hoge werkdruk en bijkomende uitval van personeel is het momenteel heel moeilijk realiseerbaar om bezoek toe te laten, ook al begrijpen we de nood eraan en is het bezoek onderworpen aan strikte regels. 

Het is onbegrijpelijk dat deze boodschap de wereld wordt ingestuurd zonder voorafgaand overleg met de betrokken sector. Onze mensen doen hun uiterste best om deze crisis te weerstaan. De  confrontatie met tegenstrijdige berichten leiden alleen maar tot nog meer verwarring en dat kunnen we missen als kiespijn.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart