banner-horeca.jpg

Horeca: ACLVB verdedigt uw belangen

19/10/2020 - 16u

Zondag 18 oktober werden de vakbonden en de werkgevers ontvangen door de ministers Dermagne en Clarinval. We hebben er de betaling van jullie eindejaarspremie verdedigd. De horeca kan haar werknemers niet uit de boot laten vallen. De hoge werkloosheid waarmee jullie te maken hadden en hebben, vertegenwoordigt inderdaad een enorm inkomensverlies. Daarom is het ontvangen van een volledige eindejaarspremie essentieel.

De daling van de loonmassa en de financiële problemen van veel horecabedrijven brengen echter een risico met zich mee voor het sociaal fonds dat jullie eindejaarspremies uitkeert. We hebben gepleit voor een tussenkomst van de overheid, een tussenkomst die goed werd ontvangen. We hebben ook gevraagd om in een moratorium voorwaardelijkheid op te leggen tegen ontslagen. We willen een toekomst voor de werknemers uit de sector verzekeren.

Verder zal ACLVB de werknemers uit de Horeca niet in de steek laten. We zullen een ​​plan opstellen voor de toekomst van de sector, voor ambitieus en kwalificerend levenslang leren. Het is essentieel dat je in de huidige context door een goede opleiding de beste voorbereiding krijgt op een re-integratie, een transitie of nieuwe carrièremogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart