banner-horeca.jpg

Horeca: een moratorium op ontslagen om banen te redden!

04/11/2020 - 16u

De vakbonden zijn zeer bezorgd over de werkgelegenheid in de horeca. De coronacrisis laat zijn socio-economische gevolgen op korte en lange termijn zien. Voor werknemers betekent dit een lager inkomen vandaag en een ernstig risico op ontslag morgen.

De vakkennis van gekwalificeerde werknemers dreigt dus uit de sector te verdwijnen.

Daarom roepen de vakbonden op tot een moratorium op ontslagen om banen te redden en om te voorkomen dat vaardigheden wegvloeien.

Bedrijven willen een moratorium op faillissementen om het kapitaal van hun onderneming te redden. Wij willen een moratorium op ontslagen om het menselijk kapitaal van de horeca in zijn geheel te redden.

Momenteel wordt een groot deel van de bedrijven geconfronteerd met liquiditeitsproblemen. Daarom is het ontslaan van personeel en de kosten eraan verbonden een economische misrekening, die zelfs kan leiden tot het faillissement van bedrijven. Precies wat werkgevers willen vermijden. Dit is dus niet de beste aanpak. Een moratorium op ontslagen zal zowel de bedrijven als de werknemers ten goede komen!

We hebben stabiliteit nodig om morgen weer op te starten. De sector kan niet zonder de kwaliteit van zijn diensten. Het redden van de horeca betekent het redden van de banen van morgen. Als bedrijven een moratorium op faillissementen vragen, is een moratorium op ontslagen een kwestie van economische samenhang en sociale intelligentie.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart